تکنیک های مدیریت زمان و موانع مدیریت زمان و زندگی چه هستند؟ معمولاً افراد به دنبال روشهای مدیریت کردن زندگی خود و تکنیک های مدیریت زمان هستند، اما موضوع بسیار مهمتر و مقدماتی این است که ابتدا با موانع سر راه تکنیک های مدیریت زمان آشنا شویم. خبر خوش این است که تمام این موانع در کنترل ما هستند، چراکه بسیاری از آنها از ذهن خود ما سرچشمه میگیرند.
بله، باورهای ذهنی ما گاهی اوقات موانع بسیار بزرگی بر سر راه موفقیتمان هستند. دیگر موانع مدیریت زمان هم ابزارهایی هستند که در عصر جدید از آنها استفاده میکنیم و شما بهعنوان یک مدیر قدرتمند میتوانید تصمیم بگیرید چقدر و چگونه از این وسایل و ابزارها بهره ببرید؟
تکنیک های عالی مدیریت زمان
۵ دشمن ادارهی زندگی را نابود کن!
تکنیک های مدیریت زمان و موانع مدیریت زمان و زندگی چه هستند؟
معمولاً افراد به دنبال روشهای مدیریت زندگی خود و تکنیک های مدیریت زمان هستند، اما موضوع بسیار مهمتر و مقدماتی این است که ابتدا با موانع سر راه تکنیک های مدیریت زمان آشنا شویم. خبر خوش این است که تمام این موانع در کنترل ما هستند، چراکه بسیاری از آنها از ذهن خود ما سرچشمه میگیرند.
۷ تکنیک فوق العاده مدیریت زمان را در اینجا بخوانید.
بله، باورهای ذهنی ما گاهی اوقات موانع بسیار بزرگی بر سر راه موفقیتمان هستند. دیگر موانع مدیریت زمان هم ابزارهایی هستند که در عصر جدید از آنها استفاده میکنیم و شما بهعنوان یک مدیر قدرتمند میتوانید تصمیم بگیرید چقدر و چگونه از این وسایل و ابزارها بهره ببرید؟
۱- فیلترهای ذهنی منفی
باورهای ذهنی مانند فیلتر عمل میکنند و اجازهی ورود اطلاعاتی غیرمشابه با خود را نمیدهند. بهطور مثال اگر شخصی کمالگرا، این باور را داشته باشد که باید همیشه همهی کارهایش در حد کمال عالی باشند، سعی میکند به همین شکل عمل کند و حتی اگر کمی اینگونه عمل نکند و در کارش نقص کوچکی بیابد و به نتیجهی مطلوب موردنظرش نرسد، احساس بیفایده و بیارزش بودن میکند.
این مورد در مدیریت زندگی هم صدق میکند. افرادی هستند که دائماً از خانواده و اطرافیان خود شنیدهاند که تو همیشه کارهات رو نصفهنیمه انجام میدهی، تو همیشه دیر به کارات میرسی. این افراد اگر آگاه نگردند، بهیقین همانطور عمل میکنند که باور دارند هستند.
در واقع ناخودآگاه به این نتیجه میرسند که من همیشه همچین آدمی بودم، همه هم میگن من همیشه دیر به کارام میرسم. این گفتگوهای درونی بسیار مخرب هستند؛ اما اگر آگاه شویم و در برابر چنین فیلترهای ذهنی مقاومت کنیم، میتوانیم باورهای مثبت را جایگزین کنیم.
۲- تصور منفی از خود
خودانگاره تصوری است که هر فرد راجع به خود دارد. در این مورد فرد خودش احساس میکند که کاری را بلد نیست. ممکن است چند بار در کاری شکست خورده باشد؛ بنابراین احساس میکند که کار او نیست و از پس آن کار برنمیآید.
افرادی هستند که فکر میکنند برنامهریزی درست و مدیریت عالی فعالیتها مخصوص انسانهای خاصی است. درحالیکه مثل هر علم دیگری، مدیریت کردن زمانهای زندگی هم قابل یادگیری است. در واقع این توانایی ذاتی و ژنتیکی نیست.
۳- باور به از دست دادن آزادی و آرامش
خیلی از افراد فکر میکنند با داشتن برنامهای منظم، بخشی از آزادی و آرامش خود را از دست میدهند. برخی باور شدیدتری دارند و فکر میکنند اگر منظم و از روی برنامه عمل کنند، انعطافپذیری و عادی بودن خود را از دست میدهند!
درحالیکه برنامهریزی و رعایت فنون مدیریت بر زندگی، دقیقاً نتیجهی عکس این باور را به بار میآورد. شاید اگر ظاهر قضیه را ببینید، فکر کنید افراد بدون برنامه آرامش بیشتری دارند و بهتر زندگی میکنند؛ اما در واقعیت اینطور نیست.
چنین افرادی درون پراسترسی دارند. همچنین احساس گیجی میکنند.
زمانی که یک برنامهریزی صحیح داشته باشید علاوه بر اینکه با آرامش بیشتری به کارهای مهم خود رسیدگی میکنید، از ارتباط با دوستان و خانواده هم بازنمیمانید، بلکه در زمانهای مناسب و با خیالی راحت به این موضوع هم رسیدگی خواهید کرد.
۴- باور همه باید از من راضی باشند
یکی از باورهای اشتباه خیلی از افراد این است که باید همه را راضی نگه دارم. چنین باوری ضد باورهای یک مدیر فوقالعاده برای زندگی است.
شما هیچگاه نمیتوانید همه را راضی از خود نگاه دارید. هر انسانی همیشه کارهای بسیار مهمی برای زندگی خود دارد و نمیتواند خود را فدای خواستههای دیگران کند.
دانشجویی را تصور کنید که این فیلتر ذهنی را دارد.
دوستش به او زنگ میزند و از او میخواهد تا برای خرید همراه او برود. به خاطر چنین باوری، یقیناً پیشنهاد او را میپذیرد.
مبادا دوستش از او ناراحت شود. عصر به خانه میآید و هنوز برای امتحان فردایش مطالعه نکرده است.
خواهرش از او میخواهد که فیلمی را با او تماشا کند
چون خواهر هم باید راضی بماند، پیشنهاد او نیز پذیرفته میشود. بهاینترتیب او به کارهای مهم خود نمیرسد.
۵- ابزارهای عصر جدید
همهی ما میدانیم که امروزه علم پیشرفت زیادی کرده است. میدانیم که وسایل ارتباطی جدید علاوه بر آسان کردن زندگی، ضررهایی نیز به دنبال دارند. علیرغم اینکه چنین ابزارهایی در برخی موارد به کارها سرعت میبخشد، با کمی دقت میبینید که همین وسایل بسیاری از مواقع، زمان ارزشمند ما را هم از بین میبرد.
برای مقابله کردن با این ضررها باید آموزش ببینیم؛ بنابراین مواردی را که در ادامهی این فصل بیان میکنیم، با دقت بخوانید تا در عصر جدید، زندگی متعادل خود و خانوادهتان را حفظ کنید.
جالب و مفیدبود ممنون